HTML

VanDooRock

Friss topikok

Megetetett társadalom, avagy a kör bezárult...

2013.02.06. 18:47 VanDooRock

A politika színterén semmi nem lehetetlen. 1989-ben rendszerváltásról beszéltek. Aztán kormányok jöttek mentek, de mintha Magyarország felett eljárt volna az idő, és hajdanán erős nemzetből egy folyamatosan zsugorodó és mély depresszióba forduló nemzetté váltunk. Miért és hogyan jutottunk el idáig?

Az elmúlt évtizedekben alaposan hülyére vettek minket (állampolgárokat) a kormányok

1990. MDF kormány: Történészekből, könyvtárosokból sértett írókból és gőgtől és bosszúra szomjas 56'osok kapták meg a kormányzás lehetőségét. Érteni nem értettek hozzá, de a sértettségtől vezérelve elkezdték szétkapni a régi rendszer egységeit. Mivel gazdasági hozzáértésük nem volt, így igyekeztek segítséget kérni. Na, de kitől? A vérbosszú szagától megrészegülve nem is vették észre, hogy a privatizációs tanácsokat a régi hatalom "bennfentesei" adták (Köztük Matolcsy aki a rendszerváltás előtt a pénzügyminisztérium privatizációs osztályán ténykedett, majd az Antal-kormány felkérésére a Privatizációért felelős osztályvezetői tisztségben). A privatizáció elindult ami inkább hasonlított osztozkodásnak, mint piaci alapú átgondolt döntéseknek. Így alakulhatott a semmiből a Herkules RT, Számalk, Albacom, hogy már a Videotonról és az Ikarusról ne is beszéljünk. A Ganz Mávagot se perc alatt lenullázták, és 1994-re már a vasúti teherszállítást is megtépázták. Így az ország vagyonának több mint a felét már el is kótyavetyélték.De, hogy még fokozzam a dilettantizmust, volt az Antal-kormánynak egy honvédelmi minisztere Für Lajos személyében. Történész révén azt gondolná az ember, hogy van némi hadászati rálátása, de nagy tévedés volt. Egy katonai osztag látogatásánál - ahol speciális alakulat is volt - a bemutató közben megkérdezte, hogy mikor jönnek a ninják és láthat-e dobócsillagot is. Nos, meglepő de a honvédelmi miniszter ha a hazai fegyvernemekben nem, de a japán legendás bérgyilkos egységeiben igen jártas volt. (vagy csak tök tájékozatlan). Minden esetre Őt bízták meg a hadsereg átszervezésével. Gratulálhatunk, hisz mára már nincs hadseregünk. Igaz, akkor sem volt valami fényes a hadászati rendszer, hisz a technikai felszereltsége a seregnek max csak arra volt alkalmas, hogy vaktölténnyel kirakat bemutatókat lehetett tartani, de csak Isteni oltalomnak volt köszönhető, hogy 1990-ben a romániai események a határnál befejeződtek. Ha akkor a román csapatok megindultak volna, akkor a Dunáig is nyugodtan elbandukolhattak volna ellenállás nélkül. De ez csak egy apró szösszenet a hozzá nem értéshez. Inkább lépjünk egyet.

 

1994. MSZP - Horn-kormány. Az 1994-es választások jó figyelmeztetéssel bírtak, de a politikai elit fittyet hányt. A szavazók elkezdték visszasírni a régi rendszert. Mindenki gondolja végig. Négy év után a szavazók azt a pártot választották akik 40 évig vitték az országot. Akkor milyen rendszerváltás volt? És egyáltalán kik akarták a  rendszerváltást? Mert ha egy országban négy évvel azután, hogy a béklyótól állítólag megszabadították és az még is "visszasírja" a régi rendszert akkor valamit kurvára elbasztak. De akkor erre senki nem gondolt. Horn Gyula lett a miniszterelnök kinek múltjára sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy makulátlan. Mai napig nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen parlamenti felhatalmazással a kezében mondott le a "Trianon" kártérítésért. Köztudott volt, hogy az 1921-es Trianoni Békeszerződés (helyesen Békediktátum) érvényét vesztette, miután Csehszlovákia, Szovjetunió és Jugoszlávia megszűnt. Így Magyarország joggal követelhette vissza azokat a területeket - melyeket már akkor is jogtalanul - elcsatoltak. Főleg, hogy addigra már több nemzetközi jogász (köztük európai uniós képviselők) elismerték, hogy nem volt jogszerű magatartás, és sok szempontból jogalapot nélkülöző volt a békeszerződés. Egyszóval mindenki elismerte, hogy a nevezett államoknak átadott területek jogtalanul kerültek hozzájuk. Se baj, most, hogy azok a jogállamok államformái megszűntek, legalább kártérítéssel élhettünk volna. Kártérítést  nem kaptunk, de Horn lemondott a követelésekről. Hogy ezt mi alapján tette azt soha nem fogjuk megtudni, még a halála után sem. Feltehetően olyan sebeket tépne fel az igazság amibe belebukna a teljes mai politikai elit.

1995.-ben Bokros elhozta az adózás rendszerét amiről - valljuk be - többségünknek lövése sem volt. Habzott a szánk és szidtuk ahol tudtuk. ma már tudjuk, hogy nem volt sok lehetőség és koránt sem volt olyan veszélyes, mint amilyet egyébként ő szeretett volna. Az osztozkodás azonban nem állt le, és a régi rendszer katonái egyre jobban kezdtek beépülni a székeikbe.

 

Arról már nem is beszélve, hogy volt ám egy VICO-birodalom, melynek vezérét Fenyő Jánost kivégezték. Az ügyben, pedig politikai érdekek is voltak. A rossz nyelvek szerint Horn Gyula és Kiss Péter (későbbi kancellária miniszter) is ismerheti az ügy hátterét. Hogy igaz-e vagy sem az soha nem derül ki, de elgondolkodtató, hogy akkor történt az eset, amikor a Postabank vezére Prinz Gábor is a média birodalom építésére adta a fejét. Aztán 1997-ben borult a bili és vele együtt a Posta Bank is. Az ügy érdekessége, hogy 1998-ban Ausztriába távozott és a kutya sem hozta haza leültetni. Sőt, 2006.-ban felmentették, majd 2011-ben 3,6millió forint megfizetésére kötelezték.

 

1998. Fidesz: Első Orbán-kormány: Eljött az várva várt igazság pillanata. Fiatal dinamikus kormány került az élre. Mindenki várta, hogy mire lesz képes az új szellemiségű kormány. A gazdaság elkezdett növekedni, de kiderült, hogy a számok mögött van ám sunda-bunda rendesen. A fidesz úgy nyert, hogy szövetséget kötött kisebb pártokkal. A koalíciós kormányzás első nagy húzása volt, hogy igyekezett megszabadulni a partnertől. Orbán Viktor jól sakkozott, és az amúgy is nevetséges Torgyán Józsefet lejáratta. A korrupciós ügybe keveredett Torgyánnak más lehetősége nem volt - gondolta ő - mint, hogy európai mintára lemond és távozik a politikai életből. Akkor még nem tudta, hogy nem kellett volna, hisz tele van korrupt képviselőkkel az egész jobboldali párt. Lett aztán Xénia-láz Aranyhajó, Hunagroring, csak hogy egy párat kiemeljünk. Sokan felkapják a fejüket, hogy mi? Ja igen kérem az, hogy ma a Hungaroringen forma-1 van, az igazából két embernek volt köszönhető Frank Tamásnak és Bernie Ecclestone-nak. Az állam ugyanis tett rá nagy ívben. Így a rendezések jogát a két nevezett úriember vállalta magára. De ez egy másik történet.

Miután megszabadultak a partnertől, elkezdték kikiáltani magukat, mint egyetlen kormányzásra alkalmas politikai erő. Amiben tévedtek az az, hogy a gazdaság nem azért dübörgött, mert ők olyan ügyesek és okosak voltak, hanem azért, mert az Unió tagjai lettünk és a befektetői tőke számára jó befektetésnek számítottunk. Ami igaz is volt, hisz olcsón eladták az Elektromos áramot (ELMŰ, ÉMÁSz, DÉMÁSZ), földgázt, vízművet. Szóval a teljes energiai szektort kiszórták (szarért- húgyért). Így ma amikor a villanyszámlát fizetjük, ne feledkezzünk meg arról, hogy a német és a francia gazdaságot gyarapítjuk.

Aztán jöttek a Grippenek (nemzetünk Gabriellája sokat segített), és ma már tudjuk, hogy ott is volt kenőpénz rendesen. Ja, és ne feledkezzünk meg a "feddhetetlen" belügyminiszterről Arról a Pintér Sándorról van szó aki még főrendőr korában az Aranykéz utcai robbantás helyszínén járt és egy-két emléket magával vitt. Az már csak mellékes, hogy pályázat útján megszerezte a Kőbányai úti piacot, méghozzá az egyetlen másik pályázó orra elöl, akit Tasnádi Péternek hívnak.Pintér nyert, majd hirtelen Tasnádi sittre került....furcsa véletlen. A szólás, pedig úgy tartja, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Esetünkbe, pedig "köztudott" volt, hogy "keresztapaként" emlegették a rendőrség munkatársai. Az csak pedig csak véletlen, hogy erre az időre tehető, hogy hirtelen nagyon megnőtt hazánkban az orosz, ukrán és kínai maffia erős jelenléte. Ez az időszak volt a szerencsejáték, szórakozóhelyek, éttermek védelmi pénz behajtói időszaka. Az igazság az, hogy nem ekkor indult, hanem 1986 körül, de úgy 1996-ig inkább csak a "magyar" bandák ügyködtek. Az orosz és ukránok ugyan már itt voltak (nem vonultak ki az orosz csapatokkal) és 1991-ben miután a szovjetunió darabjaira hullott, elkezdtek visszatérni és üzleti vállalkozásokat indítani. miután kinőtték a fuvarozási vállalkozásokat belevetették magukat az éjszakai világ üzleti életébe. Így 1997-re már komoly szervezett bűnözési rendszert építettek ki, de komoly kapcsolati tőkével is rendelkeztek. A híradásokban rendszeresen lehetett hallani maffia háborúkról, leszámolásokról és letartóztatásokról. Majd 1998 után varázsütésre eltűntek a maffia ügyek (talán csak a Tasnádi maradt). Valóban felszámolta volna Pintér Sándor a maffiákat? Ugye ez kissé hihetetlen. De akkor mi történhetett? Ezt mindennek a fantáziájára bízzuk, de segítségként mondunk még egy zsneiális rendőrt Doszpot Pétert. Aki a semmiből előtűnve sikert sikerre halmozott, és max egy fiaskója volt, hogy a fegyverét az egyik edzőteremben felejtette és azt becsületes orosz állampolgárok adták neki vissza. (Azt ne kérdezze senki, hogy honnan tudták, hogy övé a fegyver és hogy hol találják Pétert). /Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy talán ez is mese/.

 

2002. MSZP - Medggyesy-kormány: A választások előtt a fidesz biztosra vette, hogy újra megnyeri a választást és ez a kommunikációkban meg is jelent. Aztán jött a hideg zuhany, amikor a szavazat számlálásnál Medggyesy Pétert hirdették ki győztesnek. A fidesz szinte sokkot kapott és az addig visszafogottan politizáló párt kifordult magából. Míg Orbán Viktort Ausztriában kezelték "kimerültség" miatt (rossz nyelvek szerint kis híján belehalt a választási versességbe, addig új taktikát dolgoztak ki. Ebből lett a mára megszokott lejárató kampány. A lényeg, hogy folyamatosan kiteregetni a kormányzat szennyesét. Minden eszközt bevetettek, hogy lejárassák a kormányt itthon és külföldön egyaránt. A sok lejáratás között azonban elvesztek a valódi veszélyre felhívó üzenetek.

2004. MSZP- Első Gyurcsány-kormány: Talán a fidesz is meglepődött amikor az MSZP belső hatalmi osztogatásainak áldozatául esett a miniszterelnök. Senki nem értette, hogy mi folyik, de arra senki nem gondolt még ekkor, hogy nem Kiss Péter lesz az új miniszterelnök. Mindenki (még a fideszesek is) nagyon meglepődtek amikor szinte a semmiből előlépett és miniszterelnök lett Gyurcsány Ferenc. A korábbi sportminiszterből pillanatok alatt fővezér lett. Ettől a pillanattól a fidesz számára úgy tűnt csak egy cél van Gyurcsány eltaposása. Orbán és Gyurcsány rivalizálása még a rendszerváltásra vezethető vissza. Orbán Viktor (azóta a youtubon is fellelhető videó) egy felvételen ugyanis kijelenti, hogy a legnagyobb politikai ellenfélnek Gyurcsány Ferencet tartja. Ezek szerint ő már tudott valamit....

2006. MSZP - Második Gyurcsány-kormány: valami érthetetlen módon (a felmérések és a józan ész ellenére) a választásokat ismét az MSZP nyerte. Megalakult az SZDSZ-MSZP vezetésű kormány. Aztán alig egy hónappal később 2006.május 26.-án napvilágra került a híres "öszödi beszéd". És ez örökre megváltoztatta a magyar politikai kommunikációt. A fidesz négy kemény éven keresztül aknamunkát végzett és ahol lehetett ott se embert se istent nem ismerve igyekezett mindent megtenni, hogy a kormány megbukjon. Az tény, ha ilyen beszéd egy civilizált országban napvilágot lát akkor automatikusan lemond a miniszter. Nálunk ez is máshogy zajlott. A Miniszterelnök őszinte és bátor beszédnek titulálta az esetet, míg az ellenzék árulásnak és csalásnak. Világos volt mindenki számára, hogy ilyen légkörben nem lehet egy ország gazdaságát szabályozni és hitelessége is megkérdőjelezhető. A belpolitikai háború eredménye lett, hogy a zavarosban megindult a halászat, hisz mindenki tudta, hogy 2010-ben biztos bukik a kormány. A bukás azonban előbb állt be.

2008 szeptemberében bejelentették, hogy világgazdasági válság van. Igaz, hogy nem szó szerint így, de lényeg számunkra ugyan az. És borult a bili. Fővárosi kerületek vezetői kerültek korrupciós botrányok középpontjába, mint Verók István (VI.kerület), Hunvald György (VII.kerület), de a szél megcsapta Zuglóban Weinek Leonárdot is. Az események, pedig lavinaként zúdult a baloldalra. A nyomás alatt összeroppant a koalíció és az SZDSZ 2009-ben kilépett a kormányból. Nem sokkal később Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondott. Mindenki azt várta, hogy előrehozott választások lesznek, de nem így történt.

2009. április 14. Bajnai-kormány: A választások helyett megnevezte az MSZP (mint kormány alakítás jogával rendelkező párt) az új miniszterelnököt. Bajnai Gordon vállalta, bár előtte már kabaré számba ment, hogy ki vállalja és ki nem a vezető szerepét. Ebből is lehetett látni, hogy nem valami nagy dicsőség miniszterelnöknek lenni. Megindult a szakértés, de tisztán érezhető volt ahogy a szar folyamatosan és egyre erősebben kezd fröcsögni. Nem telt el nap amikor nem hallottunk valamilyen korrupciós botrányról. Előkerül a NOKIA-s doboz, az önkormányzatok és államigazgatási hivatalokon végig söpört a lebukás szele. Az ellenzéknek csak egy dolga volt. Folyamatosan ébren tartani és ha kell szítani a tűzet. Régi mondás: addig üsd a vasat amíg meleg. A fidesz, pedig komoly energiát fordított arra, hogy minél több szar kerüljön a felszínre…eljött az az idő amihez igazán értenek. A mocskolás kora. Rengeteg igazság volt abban amit az ellenzék mondott, de érezhető volt, hogy pont leszarják az egészet, mert gondolataik már máshol jártak. A választási kampány is ebben hangulatban telt. Mindenki tudta, hogy a fidesz nyerni fog, csak a százalékok mértékében volt esetleg vita. A bakoldal sikítozott és baljós jeleket látott az égen. Az értelmiség, pedig csendesen mormogott, hogy vigyázat! Lesz itt még nemulass. Aztán jöttek a szócsaták, hogy „…ha Orbán hatalomra kerül akkor diktatúra lesz…” A fidesz, pedig cáfolt és cáfolt és közben gúnyosan legyintett „ugyan, nektek ki hisz? Hisz hazudtatok éjjel és nappal…” és igaza lett mindenkinek.

2010. Második Orbán-kormány: Ami várható volt az bekövetkezett. Hatalmas – valóban történelmi – győzelmet aratott a fidesz. Minden az ő kezükbe került. Talán kicsit meg is nyugodhattunk, hogy legalább vége lesz a marakodásnak, a háborúnak és talán tényleg elindul valami a jó irányba. Kurvára tévedtünk! Sok olyan döntést kellett hozni a kormánynak ami nem népszerű de létfontosságú. Aztán hoztak olyanokat ami érthetetlen, nem ésszerű és olyanokat is amit már a józan ésszel fel sem lehet fogni. A folyamatnak, pedig nincs vége.

A kormány első lépésben az alkotmányhoz nyúlt…a legfontosabb az volt, hogy megváltoztassák az ország megnevezését. (Mintha ettől több éhes szájat lehetne betömni) Így aztán a Magyar Köztársaságból Magyarország lett. Nagyon jó gondolat volt. Így legalább nem kell tartani magukat az államformához. Most már nem „Köztársaság” vagyunk…de akkor mi? Aztán kineveztek egy írni nem annyira tudó, de legalább a Ctrl C CtrlV gombokat profin kezelő köztársasági elnököt. Ezzel bebizonyították, hogy nincs szükség elnökre… ráadásul mi a szarnak, amikor nincs is köztársaság…akkor meg minek az elnöke? Később, persze a „schmittelés” elterjedt és egyre több állami vezetőről derül ki, hogy bizony a diplomájuk kissé szaros.

Közben gyorsan elvették a magánnyugdíj-pénztárakban évek alatt összegyűjtött megtakarításokat és egyszerűen államosítottak egyet. Annak ellenére, hogy a magánnyugdíj rendszerét már 1998-ban is megszüntethették volna, de akkor valamiért tetszett nekik is. Miután megzsaroltak úgy egymillió embert, és megszerezték azt közel 3000milliárdot hátradőltek és bejelentették, hogy milyen faszán törlesztették az államadósságot… Amiről azóta kiderült, hogy nem volt semmi értelme és nem is annyit költöttek mint mondták.

Most a felsőoktatás került terítékre és emlegethetünk még marha nagy kormányzati reformokat, amitől jobb ugyan nem lett semmit, de legalább pártagoknak van munka.

Még mielőtt befejezném kis eszmefuttatásomat egy két személyes tapasztalat és észrevétel a jelenlegi Fideszről: Harcolnak a korrupció ellen, de nézzenek körbe a közétkeztetés terén. Mennyi pénzt tesznek el polgármesterek képviselők, és hogyan működik az Önkormányzatok pályázatkiírása. Megérne egy misét a XVI. XVII. XVIII kerület, hogy egy kicsit leszűkítsük a kört.

Aztán ott van Zugló. Miért választja valaki az elszámoltatási biztosi pozíció helyett a kerületi polgármesteri széket. Kevesebb a fizetés, politikai karrier szempontjából is visszalépés. Persze, ha az ember ügyvéd és adott esetben ingatlanokra specializálódott, akkor már nem is olyan hülyeség…

Na aztán van olyan kerületi vezető (Terézváros), ahol amíg ellenzékben volt addig arról beszélt, hogy mennyit lopott csalt és sikkasztott a városvezetés (igaza is volt). S míg ezt mondta a városháza előtt, bent már egy számlát lobogtatott, hogy ugyan már hogy lehetne lekönyvelni azt a plazma tv-t amit otthonra vett a frakció költségei közé? Ő is marha becsületes és bizonyára nem rendezte be azóta az egész lakását állami pénzből.

Itt van nekünk az elektronikus kaszinók elleni szankció. Marha gyorsan sikerült elérniük, hogy egymás után zárnak be a szerencsejáték helyek, póker termek. Amivel nem lenne gond ha, közben a belvárosban lévő kaszinó nem kezdene terjeszkedni. Nem is értettem, hogy mi ez az egész és miért éri meg egy kaszinónak a MAHART székházba terjeszkedni, amíg meg nem tudtam, hogy hát az már ÁLLAMI TULAJDON-ban van. Ne bazzzdd! Állami kaszinó? Hát az meg hogy lehet? A képlet egyszerű. Vásárold ki a tulajdonost (ha kell akkor nevezd ki filmipar élére) és tied a pálya. Ja közben hozz egy törvényt, melyben olyan feltételeket szabsz amit jószerivel nem tudnak teljesíteni. Végül az engedélyeket is te add ki, így biztos lehetsz abban, hogy nem lesz konkurenciád.

Egy szónak is száz a vége. Furcsa irányba haladunk. A valaha a fiatalokra építő szabad (liberális) gazdasági elveket valló, a diktatúra és a központosított hatalom ellen nagy erővel harcoló pártból mára csak a neve utal. Ma már NEM fiatal, Nem demokrata és NINCS szövetség. Ma már csak személyi kultusz, diktatúra és gátlástalan arrogancia van. Ezzel, pedig mélyen meggyalázták mindazt amit 1988 – 1998 között képviseltek. Szomorú, de ma jelenleg nincs értelmes politikai erő, ami érdemben tudná képviselni állampolgárait itthon és külföldön. Sajnálatos módon a fidesze-s, mszp-s, kdnp-s, jobbikos, lmp-s, mdf-es képviselők is ugyan azt a mérgezett csecset szopták. Ők is (akár csak én) hasonló közegben szocializálódtak, ezért sem értem, hogy miért köpik le mindazt amiben valaha hittek. Ők kiálltak valamiért akkor, és verték a mellüket, hogy a társadalom számukra milyen fontos. És ma? Ma már más dolgok fontosak. Mára elfelejtették honnan jöttek és miért harcoltak?….így aztán ideje tovább állniuk pártállástól függetlenül. Én elfogadom, hogy valakinek már fontosabb a saját jóléte és ezzel nincs is semmi baj. A baj azzal van, ha a KÖZSZOLGA fogalma megszűnik és nem azért lesz valaki képviselő mert a társadalom érdekeit karja és tudja képviselni, hanem azért mert kurva gyorsan kurva gazdaggá tud válni. Azonban, ha XXI. század Magyarországában a politikai pálya nem más mint gazdagsághoz vezető út, akkor az nem több mint állami köntösbe bújtatott szervezett bűnözői hálózat. Akkor viszont ne papoljanak becsületről, erkölcsről és nincs joguk sem kérni, sem számon kérni. Lehet, hogy már késő, és a kocka el van vetve, de ha a most kitaposott ösvényen halad az ország tovább, akkor egy nap arra ébred minden állampolgár, hogy csak a fegyverek fognak uralkodni és a káosz birodalmává alakul az ország. Lesznek rendőrök és bűnözők…más nem. És még az sem biztos, hogy rendőrök nem lesznek-e bűnözők. Azért örülnék ha nem csinálnának az országból egy harmadik világot….

Nem hülye az aki becsapottnak érzi magát, mert valóban cserben hagyta az ország állampolgárait a Magyar politika. Elfordultak és céljaik megváltoztak. Az állampolgárokat meg megetették azzal, hogy a rendszerváltás egy szebb és élhetőbb világ kezdete. Ezért bátran kijelenthetem, hogy a világ (talán egyik) legnagyobb átverésének alanya volt közel tíz millió ember. Ilyen mértékű árulásra már jó ideje nem volt példa. Ez a bolg, pedig nem antiszemita, kommunista, náci, demagóg és szűk látókörű ember észrevétele, hanem csak tények. A tény, pedig tény marad még akkor is ha megmagyarázzák, hogy a piros az valójában zöld és a nap az nem más mint egy illúzió.

UI: Az ember a rokonait nem válogathatja meg.A kormánytagokat viszont a miniszterelnök válassza ki. Ezért minden felelősség (erkölcsi és büntetőjogi) őt terheli. Az általa kiválasztott vezetők munkája, és viselkedése alapján kell megítélni a miniszterelnököt. Ha egy vezető nem tudja megválasztani a megfelelő (szakmailag, erkölcsileg, emberileg) személyeket a feladatok ellátására, az nem a kiválasztott személyek szégyene, hanem a kiválasztóé. A kiválasztott csak abban az esetben hibáztatható, ha tisztában van azzal, hogy a rá váró feladatot nem tudja megfelelően ellátni és még is elvállalja. Ebben az esetben is inkább személyiség zavarról, elmezavarról, azaz orvosi esetről beszélhetünk, mint sem szándékos rossz akarásról. Mindenki döntse el, hogy melyik a rosszabb...ha idegileg kétes személyek vezetik az országot, vagy szándékos és tudatos szervezett bűnözők... 2014-ben lehet választani...

Szólj hozzá!

Címkék: politika kormány Orbán Gyurcsány Bajna Medggyesi

A bejegyzés trackback címe:

https://vandoor.blog.hu/api/trackback/id/tr475066220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása